use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ökológiai lábnyom

Lássunk tisztán

Valószínűleg azért jutottál el az oldal ezen részére, mert a földet szerető ember vagy. Lehet, hogy további lehetőségeket keresel a környezetvédelemért, és ez nagyszerű. Így vagyunk mi is. Mindent megteszünk, hogy pontosan elmagyarázzuk, hogyan csökkentheti a Flora való áttérés az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásodat. Az élelmiszer-fogyasztás az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátásának negyedét * okozza. De hisszük, hogy ezen tudunk javítani. A jó cselekedetek, bármennyire is kis lépések, valódi változást hozhatnak létre, ha sokan megfogadják őket. Tudjuk, hogy a tudatos vásárlási döntések meghozatala bonyolult és nehezen kezelhető. Nem mindenkinek van ideje statisztikákat olvasni vagy terjedelmes kutatási anyagokat feldolgozni. Ezért célunk, hogy a lehető legvilágosabban és átláthatóbban mutassunk be információkat a Flora éghajlatra gyakorolt hatásáról.

* Forrás: Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers. J.Poore T.Nemecek. Science 01 Jun 2018. DOI: 10.1126/science.aaq0216

Fenntarthatósági aknamező

A fenntarthatóságról beszél mindenki. Bár ez örömteli dolog, a „fenntartható” szó könnyen zavart okozhat. Könnyű róla beszélgetni, de nehéz meghatározni. Mivel a fenntartható sokféle dolgot jelenthet különböző emberek számára, itt megpróbáljuk ezt a szót teljesen elkerülni, és csak a konkrétumokra összpontosítunk.

Beszéljünk lábnyomokról

Amikor megnézzük, hogy a Flora hogyan befolyásolhatja jótékonyan a bolygónkat, akkor azt az éghajlati lábnyomával tudjuk mérni. Ezt az összes üvegházhatású gáz mennyisége határozza meg, amely a termék teljes élettartama alatt a mezőkről a tányérra kerülésig keletkezik. Az éghajlati lábnyomunk kiszámításához átfogó értékelést végeztünk a Flora életciklusáról. Az életciklus-értékelés során a termékekkel kapcsolatos összes tevékenységet figyelembe vettük a termék teljes életciklusán keresztül. Ez magában foglalja a természetes összetevőit, a gyártást, a szállítást és a csomagolást. A Flora éghajlati lábnyoma 0,5 kg CO2-egyenérték / 100 g. A szén-dioxid-egyenérték vagy CO2-ekvivalens az a mód, ahogyan a különböző üvegházhatású gázokat egy közös egységben tudjuk meghatározni.

Hasonlítsuk össze

Természetesen az éghajlati lábnyomunkat jó tudni, de nem sokat segít, amikor el kell dönti, mit vásároljunk a szupermarketben. Ezért úgy döntöttünk, hogy viszonyítási pontot adunk Önnek ahhoz, hogy legyen mivel összehasonlítania. Így a következőkben a vajhoz hasoníltjuk a terméket. A vajhoz képest a Flora 50% -kal kisebb klíma-lábnyommal rendelkezik. Ezt a mindennapok kontextusába helyezve: ha 250 g vajat 250 g Flora cserélnénk, akkor 1,8 kg szén-dioxid-egyenértéket spórolhatunk meg a bolygónk számára. Ha áttér egy 250 g-os vajról egy 250 g-os Flora, mannyi a CO2-egyenértéket takaríthat meg, amely 7 km autóval történő vezetéssel, vagy egy okostelefon 220 éjszakán át való töltésével egyenértékű! (az összehasonlítás alapja a Flora 100% természetes margarin és az átlagos európai vaj)

Ki mondja ezeket?

Ami az éghajlati lábnyom kiszámítását és összehasonlítását illeti, nem egyedül csináljuk, hanem a Quantis, a fenntarthatóságra szakosodott független szervezet szakértelmére támaszkodunk. A tudósok, a stratégák és még egy tejipari szakértő is megbízható mutatókat és eszközöket biztosított az éghajlatra gyakorolt hatás mérésére. A Flora klíma lábnyomáról szóló teljes technikai összefoglalójukat itt olvashatják.

Tudjon meg többet itt.